Ματαιώθηκαν όλες οι διοργανώσεις μπέιζμπολ και σόφτμπολ για την προσεχή σεζόν στη Βραζιλία. Η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ (CBBS) ξεκαθάρισε πως η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη προξενήσει τεράστιο πλήγμα στην κοινωνία της χώρας και η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί αυτό το ακραίο μέτρο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα ενίσχυε τη μετάδοση του ιού.
«Έπειτα από τις οδηγίες του Ιατρικού Τμήματος της CBBS, του Τεχνικού Τμήματος της αρμόδιας Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε πως δεν θα διεξαχθούν επίσημες διοργανώσεις το 2020. Αυτό το μέτρο θα ισχύει για κάθε ηλικιακή κατηγορία, τόσο στο μπέιζμπολ όσο και στο σόφτμπολ», ανέφερε στη λακωνική της ανακοίνωση η αρμόδια Ομοσπονδία.
Σημειώνεται πως η Βραζιλία είναι μία από τις πιο βαριά πληττόμενες χώρες του κόσμου από την πανδημία, μετρώντας ως τώρα πάνω από 140.000 νεκρούς και τουλάχιστον 4.700.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας.